Katse lattiaan; sisustushaaveita vuodelle 2018

Mulla ei ole montaa sisustushaavetta kotiin, mutta ne ovat sitten sitäkin suurempitöisiä ja vähän arvokkaampiakin. 

Ensimmäisenä tupakeittiömme lattian maalaaminen valkoiseksi. Homma, joka on pitänyt tehdä jo monta vuotta sitten, mutta aina se on jäänyt tekemättä. Suurin syy on se, että keittiön läpi kuljetaan kodinhoitohuoneeseen, vessaan ja pesutiloihin, joten lattian maalauksen jälkeen pitäisi meidän kaikkien lähteä jonnekin lomalle, jotta lattia saisi kuivua ja kovettua rauhassa. Samalla täytyy vaihtaa takan ja puulieden edustan ruskeat laatat, mihin haluan mustavalkoista tai harmaata marokkotyylistä laattaa. Toisaalta nykyisen parketin kunto on jo melkoisen huono, joten yksi vaihtoehto olisi myös hankkia kokonaan uusi lattiamateriaali. Arvokkaampi, mutta asumisen kannalta parempi vaihtoehto.

Vähän photoshopilla luonnostelin mitä lattia voisi olla ja kyllä, tämä me toteutetaan vielä ennen kesän juhlia. Muutetaan sitten vaikka vierastaloon, käydään nurkan takana puskapissalla ja uimahallissa pesulla :D

Kumpaa sinä peukutat, maalausta vai lattianvaihtoa?
Kommentit

 1. Jaa...a, juuri luin tammi-helmikuun Koti aarre-lehdestä, että hyvästit voi sanoa mm yltiövalkoisuudelle, marokkolaisille laatoille, metallisille tapeteille, graafisille kuvioille, laminaattilattioille, divaanisohville ja vaalealle puulle? Sanoo Tuuli Pallas tuulipuu.com :D Mutta niin on monta mieltä, kuin miestäkin, eikö vaan? Ja sitä laitetaan mistä itse pidetään ja viihdytään! Ainakin minä olen sitä mieltä :D Terv Tepa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No perskatti :D Onneksi mä en ole koskaan missään suhteessa muodikas joten nou hätä! Todellakin, sitä laitetaan mistä itse pidetään.

   Poista
 2. Me maalattiin olohuoneen lattia kun haluttiin päästä halvemmalla ja nyt kaduttaa. Siellä täällä lattia on kulunut puhki, vähänkään jos huonekalu liikuu lattian päällä niin pinta on rikki. Ehkä puoli vuotta tai vuoden kesti hyvänä. En siis suosittele maalausta.
  Minna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama mietityttää muakin, nimittäin makkarista ja nuorenhuoneesta maalattu lattia on aika pienelläkin mekaanisella kulutuksella kulunut puhki. Tosin niissä ei laitettu pohjamaalia, mikä selittää osan kulumisesta.

   Poista
 3. En osaa ottaa sen enempää kantaa vaihtoehtoihin mutta näyttäähän tosi hyvältä ja raikkaalta toi sun suunnitelma!

  VastaaPoista
 4. Hei. Meillä vanha pyökkiparketti hiottiin ja maalattiin valkoiseksi ammattilaisen toimesta. Vuosi on asuttu, eikä minkäänlaista kulumisen jälkeä ole tullut. Lattia on tosi kaunis, mutta haastava siinä mielessä, että joka ainut roska näkyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, toiveita kestävyydestäkin siis on :) Yksi päivä katseltiin kun nuohottiin lattialla koirien kanssa, että kyllä tuo 80-luvun puolivälissä asennettu parketti alkaa varmaan olemaan jo ehtoopuolella. Lautojen kulmat ovat paikoitellen nouseet ja hiontapinnan riittävyys on vähintäänkin kyseenalainen. Eli jos vanha lattia maalataan tulee se kunnostaa muutenkin, sillä nykyisellään se esimerkiksi kuluttaa sukkia aivan valtavaa vauhtia. Ammattilainenhan sen tosiaan osaisi kertoa :)

   Poista
 5. Hei. Meillä vanha pyökkiparketti hiottiin ja maalattiin valkoiseksi ammattilaisen toimesta. Vuosi on asuttu, eikä minkäänlaista kulumisen jälkeä ole tullut. Lattia on tosi kaunis, mutta haastava siinä mielessä, että joka ainut roska näkyy.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Ilostun kommenteista ♥ Muistathan kuitenkin netiketin ja muotoilethan sanasi niin, että olet valmis seisomaan niiden takana myös omalla nimelläsi.