Pääsiäistä ja valokuvauksen vinkkivitoset

Hellurei ja long time no see!

Niin se taas aika kuukausi vierähti kuin varkain blogin ollessa hunningolla. Mulla on kuulkaas tänä aikana naputeltu postaus jos toinenkin tänne luonnoksiin, mutta kuvaamisen kanssa on ollut vähän haasteita, sitä aikaa kun ei tunnu millään riittävän. Kellojen siirron myötä onneksi myös illat ovat valoisia pidempään, joten nyt ei muuta kuin kamera käteen töiden jälkeenkin. Ihan oikeasti käytännössä eikä vaan ajatuksissa.

Pääsiäinen taitaisi olla ohjelmassa tänä viikonloppuna ja on ehkis eka pääsiäinen ikinä, kun meillä ei ole mitään pääsiäiskoristeita. Ei sitten niin minkäänlaisia. Edes rairuohoa ei saatu laitettua kasvamaan, vaikka tuolla kätköissä niitä pusseja onkin monen vuoden ajalta. Eilen käytiin teinaripojan kanssa hakemassa säkillinen suklaamunia ja todettiin, että kyllä se pääsiäinen tulee niilläkin. Lisäksi jääkaappi on täytetty hyvällä ruualla joten eikös sitä jo näillä aika pitkälle pärjää? Mun munat ja pääsiäisruohot taitaakin sitten olla tuon kuvan mukaiset ja täytyy sanoa, että onkin muuten ihan superherkku yhdistelmä! Merisuolasiemennäkkäriä, keitetty kananmuna ja parsakaalisilmusalaattia. Voi morjens kun hivelee mun makuaisteja!!Mutta hei, otsikossa oli tuo maininta valokuvauksen vinkkivitoset. Mietin tässä että olisittekos halunneet pieniä vinkkejä tuolta valokuvauksen maailmasta tässä blogihöpötysten ohessa? Tämä valokuvaus kun tuntuu monella olevan vähän sellaista välineurheilua, niin sen rahakkaan ostamisen sijaan sellaisia ilmaisia tai edukkaita ja enintään diy-meiningillä olevia? 

Kuten esimerkiksi tässä alla olevassa kuvaparissa. Molemmat kuvat ovat tavoistani jyrkästi poiketen sooc-kuvia suoraan kamerasta. Nämä on molemmat otettu presiis samoilla asetuksilla ja näille ei ole jälkikäsittelyssä tehty mitään. Silti toinen näyttää paljon paremmalta kuin toinen.


Tässä munanäkkäri lepää meidän keittiönpöydällä ja ikkunasta tulee päivänvaloa vasemmalta puolelta. Pöytä on aika kaukana ikkunasta joten valoa ei riitä tarpeeksi leivän toiselle puolelle. Tämänhän voisi toteuttaa vaikka lisäsalamalla tai lightboxilla, mutta myös päivänvaloa hyödyntämällä onnistuu. Refla eli sellainen heijastava pyöreänsoikea pylpyrä löytyy monelta valokuvaajalta, mutta entä jos sellaiseen ei halua sijoittaa? No, tässä on käytetty reflana Ikean 50 senttiä maksavaa leipälautasta tuolla leivän oikealla puolella. Juuri sitä samaa lautasta, jolta tämän leivän huitelin huiviini kuvan oton jälkeen. Jokaiselta varmasti löytyy astiakaapista ainakin yksi valkoinen lautanen, jolla tällaisten pienten kohteiden vastavalaisu onnistuu. Eikä maksa mitään :)


Mutta nyt mä toivottelen teille oikein ihanaa pääsiäistä!

Kommentit

Suositut tekstit