Elä hetkessä




Aamulla herättiin mitä kauneimpaan auringonnousuun, mutta vilkaisu lämpömittariin palautti pian todellisuuteen. Aamukuudelta oli lämmintä +5 astetta. Seuraavana aamuna auringonnousu oli aivan yhtä kaunis, mutta mittari näytti päälle kymmentä astetta. Nämä ovat varmaan juuri niitä aikoja, kun lasten ollessa pieniä pohdittiin mihin tänään pukeuduttaisiin.

Mitä tänään syötäisiin -kysymykseen puolestaan on helppo keksiä vastaus näinä viileinä syysaamuina. Jotain lämmintä ja pitkään haudutettua, tällä kertaa hernekeittoa. Ei mikään nuorison lemppari, mutta kokille houkuttelevan helppo. Tiedättehän sen blogeistakin tutun idyllin; koko perhe huhkii iloisina yhdessä juuri tullutta halkokuormaa puukuuriin, siirtyvät sen jälkeen punaposkisina höyryävän kuuman keiton ääreen ja iloinen puheensorina täyttää keittiön.. Paitsi jos kokki unohtaa laittaa herneet ajoissa likoamaan.. Lauantain keittolounas vaihtui siis lihapiirakoihin ja sunnuntaina uusi yritys. Kokeilin tällä kertaa valmiiksi maustettua pippurikermaa ja tuli muuten aikasta makoisaa! Keiton tein tällä Valion ohjeella *klik*

Tulevalle viikonlopulle lupaavat vieläkin kylmempää, joten lähdenkin tästä kaivelemaan keitto- ja pataohjeitani.  Makoisaa tiistaita!







Kommentit

  1. Makoisaa tiistaipäivää Katja! Hernekeitto on myös minun herkkuani, mutta ihme kyllä lapset eivät siitä aikoinaan innostuneet ollenkaan? Luulen, että koululla oli siihen vaikutuksensa? Mm nuorimmaiseni aikoinaan sai jo ennen koulun alkamista ohjeet naapurien tytöiltä, että koulun hernekeitto on sitten kamalaa! Sitä ennen hänelle maistui hernekeitto kotona, mutta ei sen jälkeen, eikä vieläkään 33 v tietääkseni! Tepa Seinäjoelta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pakko myöntää ettei ole minunkaan herkkuani, oikeastaan vasta itse tehtynä saan edes jotenkuten alas. Onneksi perinteinen hernekeitto - pannari -yhdistelmä toimii myös teineihin tehden hernekeitosta vähän siedettävämpää ;)

      Poista

Lähetä kommentti

Ilostun kommenteista ♥ Muistathan kuitenkin netiketin ja muotoilethan sanasi niin, että olet valmis seisomaan niiden takana myös omalla nimelläsi.